ATENȚIE LA VIROZELE DE SEZON!

0
941

 

Cabinetele medicilor din Buzău abundă de pacienți în aceste zile. Aceștia acuză stări febrile, nas înfundat și dureri în gât. Specialiștii ne sfătuiesc să evităm zonele aglomerate, să nu trimitem copiii răciți la școală, să ne imunizăm chiar și acum și să consumăm multe fructe și legume.Medicul pediatru , Alina Iordache  atrage atenţia că virozele specifice anotimpului rece nu trebuie tratate neapărat cu antibiotice, pentru că virusurile nu cedează la antibiotice.

„Răcelile de sezon nu înseamnă automat antibiotice. Este adevărat că este foarte greu să scăpăm de ele. Luam antibiotice doar la recomandarea medicului, virozele din acestă iarnă sunt atipice”, a declarat  Alina Iordache , șef secție SJU Buzău.

O răceala simplă debutează cu câteva strănuturi, posibil secreții nazale ușoare sau înfundarea nasului și o stare de oboseală sau letargie. Atunci când infecțiile virale se manifestă exclusiv asupra căilor aeriene superioare prin stranut excesiv, nas înfundat, secreții nazale abundente, putem vorbi despre instalarea virozei respiratorii.În schimb, gripa are un debut brusc, cu febra mare de peste 39 de grade Celsius si este însosiță de frisoane, dureri de cap și musculare, tuse puternică, oboseală, dar și lipsa poftei de mancare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =