LEGEA BĂTĂILOR DE CAP

0
1186

Legea achizițiilor publice dă mari bătăi de cap autorităților. O spune şi președintele Consiliului Județean Buzău, care se arata indignat de modul în care legislația în domeniu îngreunează implementarea eficientă a unor proiecte de modernizare a infrastructurii.

Numărul mare al procedurilor, a contestaţiilor şi, în general, modul deficitar în care este făcută legislaţia în domeniul achizițiilor publice pun beţe-n roate autorităţilor. Preşedintele Consiliului Județean Buzău spune că, din cauza unor porceduri birocratice stufoase, un proiect de infrastrucură rutieră trebuie să aştepte mulți ani până când poate începe.

Președintele Consiliului Judeețan Buzău spune că, în pofida unei legi greoaie a achizițiilor publice, instituția pe care o conduce a reușit să ducă la bun sfârșit câteva proiecte de modernizare a infrastructurii în județ.

Petre Emanoil Neagu precizează că a făcut deja demersuri către grupul parlamentarilor PSD pentru a propune în forul legislativ simplificarea procedurilor de achiziții publice.

În caz că legea nu va suferi modificări, Neagu spune că România va rămâne printre ultimele țări din Uniunea Europeană în ceea ce privește absorbția de bani prin programe operaționale sectoriale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =