DRUM BLOCAT DE APĂ ȘI BOLOVANI

0
1240

 

Precipitaţiile abundente din ultimele zile au activat alunecările de teren din zona de munte a judetului Buzău. În cursul nopţii, cantităţi mari de rocă desprinsă de pe versanţi au acoperit o porţiune de câţiva metri din Drumul National 10, în zona viaductelor de la Siriu. La primele ore ale dimineții, drumarii au reusit să îndepărteze bolovanii căzuți pe carosabil însă autoritățile le recomandă șoferilor să utilezeze rute ocolitoare spre sau dinspre Brașov, soseaua fiind blocata în zona Sita Buzăului, acolo unde apa ieșită din matca râului a acoperit mai multe porțiuni ale șoselei.

Cum era de așteptat, precipitațiile abundente din ultima perioadă au activat alunercările de teren în zona de munte a județului Buzău. În cursul nopţii, cantităţi mari de rocă desprinsă de pe versanţi au acoperit o porţiune de câţiva metri din Drumul National 10, în zona viaductelor de la Siriu. Comitetul pentru Situații de Urgență Buzău, întrunit ieri seară, a decis închiderea drumului.

La primele ore ale dimineții, drumarii au reușit să îndepărteze bolovanii căzuți pe sosea. (CADRE DRONA, cu sursa: Bvtv.ro) Si debitul uriaș al râului Buzău le dă mari bătăi de cap autorităților. Dacă în zona Siriu, șoseaua a fost curățată și se poate circula, Drumul Național 10, care face legătura între Brașov și Buzău, este blocat la Sita Buzăului din cauza revărsării râului Buzău. Apa a coperit șoseaua națională, pe o lungime de sute de metri, dar a afectat și zeci de gospodării.

În această dimineață, acumularea de apă de la barajul Siriu a ajuns la aproape 570 de metri peste nivelul mării, aproape de limita de umplere. Autoritățile spun însă că situația este sub control!

Șoferii care intenționează să ajungă la Brașov – prin Pătârlagele, Nehoiu și Siriu – sunt deviați acum pe o rută ocolitoare, din localitatea Cislău, către Vălenii de Munte și Cheia. Comitetul pentru Situații de Urgență Buzău şi autorităţile locale din zonele de risc monitorizează permanent situaţia. Totodată, Serviciul de Gospodărire a Apelor efectuează, din oră în oră, măsurători ale debitelor pe râul Buzău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 21