Reguli noi pentru Programul Euro 200

0
1486

Programul de acordare a unui ajutor financiar elevilor, intitulat EURO 200, continuă și în anul 2018. În acest scop, proiectul de hotărâre pentru modificarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare a fost pus recent în dezbatere de către Ministerul Educației Naționale (MEN).

Actul normativ prevede majorarea limitei venitului pentru fiecare membru de familie până la care se acordă un ajutor financiar în vederea cumpărării unui calculator, precum și pentru schimbarea modelului bonului valoric primit în urma solicitării ajutorului.Astfel, proiectul prevede majorarea la 250 de lei, față de 150 de lei cât este acum, a valorii venitului pentru fiecare membru al familiei care permite solicitarea unui ajutor financiar pentru achiziționarea unui calculator.

Prin indexarea cuantumului plafonului la această valoare, MEN consideră că numărul potenţialilor beneficiari va creşte, asigurând astfel accesul la informaţia digitalizată şi a premiselor pentru dezvoltarea competenţelor de utilizare TIC pentru un număr mai mare de potenţiali beneficiari. Din motive de siguranță, în fiecare an, acest model se modifică, în sensul schimbării culorii și seriei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 21 = 24