Dosar nou pentru Teodosie

0
1309

Arhiepiscopul Tomisului a fost pus sub urmărire penală de DNA Constanța într-un nou dosar penal. Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie este acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu în formă continuată. Împreună cu înaltul prelat mai sunt cercetate alte două fețe bisericești.
Noul dosar penal al arhiepiscopului Tomisului derivă dintr-unul mai vechi, trimis deja pe rolul instanţei. Anul trecut în luna februarie Petrescu Teodosie, și alte 5 persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea unor infracțiuni care au avut ca urmare producerea unui prejudiciu în dauna A.P.I.A. în valoare de 1.400.000 lei. În timpul procesului judecat la Constantă, înaltul prelat a dat vina pe trei angajaţi ai Arhiepiscopiei Tomisului, din care doi preoţi, de fraudarea fondurilor europene. Arhiepiscopul Teodosie a spus procurorilor anticorupţie că cei doi preoţi, fără știrea să și cu încălcarea legii, ar fi cerut și primit fonduri europene pentru o suprafață de 350 ha de pământ ale Arhiepiscopiei. Mai mult, i-a acuzat că ar fi încheiat acte de arendă către alte societăți și persoane, a altor 110 ha de teren situate în diferite locații. Denunţul la DNA a fost susţinut şi de un alt preot constănţean, Neculai Poalelungi. Şi el este acuzat acum alături de Teodosie de inducerea în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă, fals intelectual și favorizarea făptuitorului.

Jumătate de ora a stat Arhiepiscopul Teodosie la DNA Constantă. Când a ieşit, a refuzat să scoată vreun cuvânt de fata cu ziariştii.
În acest moment, Arhiepiscopul Tomisului Teodosie Petrescu este judecat pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, în formă continuată. Procurorii anticorupţie spun că între anii 2010 – 2016, Teodosie împreună cu alţi 5 inculpaţi, a folosit şi prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură în scopul de a primi fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =