Medicul Anca Șerbănoiu acuzat de malpraxis

0
1388

Acuzaţii grave aduse de un bărbat la adresa unui ginecolog din Maternitatea din Buzău. Medicul nu a luat în serios sesizările cu privire la starea soţiei sale, însărcinată în 8 luni, ignoranța acesteia soldându-se cu decesul fătului. Conducerea unităţii spitaliceşti a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Claudia Şerban are 34 de ani, iar vestea sarcinii a fost şi pentru ea, dar şi pentru soţul său, una extrem de fericită.

Evoluţia bebeluşului a fost urmărită de medicul Anca Şerbănoiu, la cabinetul privat al acesteia. Totul a decurs perfect până pe data de 14 februarie, când mămica a simţit că bebeluşul său nu mai are aceeaşi activitate ca şi până atunci. Panicaţi, cei doi părinţi au mers la medic, unde au primit asigurări că totul este în regulă.

La insistenţele părinţilor, medicul Anca Şerbănoiu ar fi decis să o oprească pe femeie pentru monitorizare. Totul s-a spulberat în doar câteva ore, când s-a constatat că inima bebeluşului a încetat să mai bată. Supărarea tatălui este că, nici măcar atunci, medicul Anca Şerbănoiu nu a decis să ia măsuri urgente. A lăsat-o pe femeie să agonizeze peste noapte. Disperat, tatăl şi-a filmat soţia pe patul de spital şi a făcut imaginile publice.

Medicul Anca Șerbănoiu spune că nu-și poate reproșa nimic din punct de vedere profesional, întrucât a avut de gestionat o anomalie foarte rară cu o evoluție extrem de rapidă.

Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă pentru a stabili cum s-a ajuns în această situaţie.

După ce a pierdut sarcina în luna a opta, Claudia Șerban are nevoie de consiliere psihologică. Ea a fost externată marți din Maternitate, vizibil traumatizată.

Tatăl a facut plângere penală pe numele doctoriţei şi urmează să îi faca plângere şi la Colegiul Medicilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 8