Ce se întâmplă dacă aşezi o lămâie în casă?

0
1157

Toată lumea ştie că lămâile sunt extreme de sănătoase datorită conţinutului lor de vitamina C. Dar acest fruct nu trebuie consumat numai în limonadă sau ceai, ci şi în alte combinaţii inedite şi extrem de sănătoase.

Proprietăţi relaxante

Graţie compuşilor săi, aroma de lămâie calmează sistemul nervos, reduce anxietatea şi ajută la eliberarea tensiunii de peste zi. Dacă nu ai ulei esenţial de lămâie, foloseşte o lămâie proaspătă, pe care o pui într un bol cu apă, pe noptiera de lângă pat.

Sporeşte concentrarea

Pe lângă proprietăţile sale cunoscute, lămâia îmbunătăţeşte concentrarea, memoria şi activitatea cerebrală. Un studiu al cercetătorilor americani a arătat că în timpul seriviciului, dacă simt aroma de lămâie, oamenii fac mai puţine greşeli ca de obicei.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Uleiul volatil din lămâie are rolul de a combate depresia şi stările de anxietate. Dacă niciun remediu nu te mulţumeşte, încearcă să consume lămâie zilnic şi să te relaxezi cu ajutorul beţişoarelor parfumate.

Curăţă aerul

Nu numai că are o aromă plăcută, dar lămâia este responsabilă şi pentru purificarea aerului din cameră. Compuşii săi au proprietăţi antibacteriene care ajută la îndepărtarea germenilor din aerul pe care îl respire zilnic.

Alungă insectele

Da, poate nu ştiai, însă lămâia poate alunga insectele deranjante. Nu e nevoie să cheltuieşti banii pe produse chimice, cu mirosuri puternice. E suficient să pui câteva felii de lămâie în fiecare colţ al camerei şi vei scăpa de probleme.

Pagină realizată de Daniel Țigleanu/daniel.tigleanu@tvsatrm.ro

 

                                     

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

44 + = 47