Modificarea Constituției, adoptată de Camera Deputaților. „Căsătoria este între un bărbat și o femeie”

0
1449

Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei României prin modificarea articolului 48 din legea fundamentală, care definește familia a fost adoptată de Camera Deputaților în ședinta de marți, 9 mai.

Din 270 de deputați prezenți, 232 au votat pentru, 22 împotrivă, 13 s-au abținut, iar 3 nu au votat, intrunindu-se astfel pragul de două treimi din totalul deputaților, necesar în cazul legilor constituționale.

Acest demers vine după ce peste trei milioane de cetăţeni cu drept de vot s-au pronunţat pentru înlocuirea în art. 48 din Constituţia României a termenului ”soţi” cu sintagma ”bărbat şi femeie”, aşa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Proiectul merge la Senat, cameră decizională în acest caz. În cazul adoptării și în Senat, legea constituțională trebuie promulgată de președintele Iohannis, după care se va organiza un referendum în care cetățenii vor decide dacă se modifică sau nu Constituție Pentru validarea referendumului este necesară o prezență de minim 30%., potrivit portalului stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =