BĂSESCU: DRAGNEA SĂ SE TREZEASCĂ DIN BEȚIA PUTERII ȘI SĂ FACĂ O ALTĂ PROPUNERE DE PREMIER

0
1030

Într-o postare de astăzi pe rețeaua de socializare Facebook, liderul PMP, Traian Băsescu spune că, dincolo de profesionalismul lui Sevil Shhaideh, Dragnea nu trebuie să uite că numirea acesteia ca premier riscă să genereze suspiciunea sau chiar neîncrederea aliaților față de noi: ”Dragnea şi Iohannis pot găsi rapid soluţia potrivită dacă vorbesc între ei. Bine asistat de consultanţi israelieni, Dragnea a avut un parcurs electoral cinic, mincinos, dar perfect pentru a-şi atinge obiectivul câştigării alegerilor legislative.
Rămas singur jucător pe terenul politicii româneşti, teren de pe care şi-a eliminat inclusiv propriul partid, i-a mai rămas doar să facă o propunere potrivită pentru funcţia de Prim-ministru.
Şi Dragnea a desemnat un funcţionar excepţional, dar nepotrivit pentru această funcţie. Nu mai argumentez de ce decât prin afirmaţia că această desemnare va genera suspiciuni consistente şi poate chiar neîncrederea aliaţilor faţă de noi, iar explicaţiile pe care, acum, le dă Dragnea la televizor nu vor face nici cât o ceapă degerată în faţa aliaţilor.
Înţeleg perfect nevoia unei soluţii imediate pentru formarea guvernului, iar aici Dragnea trebuie să-l ajute pe Iohannis făcând imediat o nouă propunere. O propunere care să excludă desemnarea unui politician controlat de structurile de securitate, dar care să răspundă şi exigenţelor Preşedintelui.
Altfel, pentru a asigura stabilitatea politică, Iohannis ar putea fi obligat să facă o desemnare nepotrivită.
Dragnea, fără vorbe grele, fără supărare, eu doar mi-am făcut datoria de a sancţiona o greşeală a puterii.
Sau tu nu accepţi ideea de opoziţie şi crezi că eşti, tu personal, singurul deţinător al soluţiilor corecte? Îţi recomand să te trezeşti din beţia puterii.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 84 = 93