ATENȚIONARE METEO DE RĂCIRE ACCENTUATĂ A VREMII ȘI PLOI ABUNDENTE

0
2371

Autor: Newss.ro

   Meteorologii anunță pentru intervalul 18 septembrie, ora 18:00 – 20 septembrie, ora 18:00 instabilitate atmosferică, ploi moderate cantitativ și o răcire accentuată a vremii la nivelul ăntregii țări. ANM avertizează că vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, vor fi averse, descărcări electrice,  intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat grindină.

     De astfel de fenomene vom avea parte atât din seara zilei de duminică cât şi pe parcursul nopţii de duminică spre luni. Mai întâi, acestea vor fi semnalate în zonele montane şi local în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, iar mai apoi în cea mai mare parte a ţării.

    Meteorologii avertizează că în tot acest interval ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp, cu precădere la deal şi la munte, precum şi în partea de est a teritoriului. Și temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile. În ziua de marți, 20 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 80 = 86