PENSIILE SPECIALE ALE ALEȘILOR LOCALI ATACATĂ LA CURTEA CONSTITUŢIONALĂ

0
1208

Autor: Newss.ro

        Executivul a atacat la Curtea Constituţională actul normativ care prevede acordarea unor pensii speciale aleşilor locali. Anunțul a fost făcut de premierul Dacian Cioloş, într-un interviu acordat postului public de radio. El a explicat că, la începutul anului, legea a fost declarată neconstituţională de magistrații CCR, iar noua formă adoptată de Parlament nu-i aduce modificări semnificative.

        Săptămâna trecută, Senatul a adoptat cu 101 voturi ,,pentru”, 6 abțineri și un vot ,,împotrivă”, propunerea legislativă privind pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene.  În cazul în care magistrații CCR nu o resping atunci, legea va intra în vigoare din ianuarie 2017. Banii pentru pensiile aleșilor locali vor fi acordați de la bugetele locale.

          Conform actului normativ, aleșii locali vor primi pensii speciale după un mandat întreg. Nu vor beneficia cei care au fost condamnați definitiv cu executare în exercitarea funcției de ales local, primar, viceprimar, președinte de consiliu județean și vicepreședinte de CJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =