FOȘTI MANAGERI AI UNUI SPITAL DIN BUCUREȘTI REȚINUȚI DE D.N.A.

0
1203

Autor: Newss.ro

     Procurorii DNA – Secția de combatere a corupției au reținut, joi 02 iunie, pentru 24 de ore, doi foști manageri ai Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București pentru luare de mită. Este vorba despre Petruța Lazăr, fost manager, ulterior director economic și Alexandru Ciocâlteu. Procurorii anticorupție au constatat, în urma datelor și probelor adunate, că în cursul anului 2008, în urma unei înțelegeri prealabile, Petruța Lazăr, în calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane, reprezentant al unei societăți, ca după încheierea unui contract cu Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București, acesta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procent de 5 % din valoarea contractului.

    Mai exact, din ianuarie 2009 până în august 2010,  Lazăr  ,,a primit de la respectiva persoană, cu titlu de mită, suma de 20.000 lei lunar, în total 480.000 lei pentru a facilita încheierea și derularea contractului de mai sus (inclusiv efectuarea plăților către firma respectivă și încheierea de acte adiționale). În perioada primirii banilor cu titlu de mită, Lazăr Petruța a ocupat funcția de manager al spitalului și ulterior pe cea de director financiar.

       Ulterior, după înlocuirea lui Lazăr Petruța din funcția de manager al spitalului cu Ciocâlteu Alexandru, acesta din urmă, la rândul său, i-a pretins aceleiași persoane și a primit, lunar, cu titlu de mită, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior menționat, inclusiv semnarea de acte adiționale și efectuarea plăților, în total 2.880.000 lei. Banii au fost primiți de către Ciocâlteu Alexandru din februarie 2011 (scăzând cele 6 luni în care banii au fost primiți de inculpata Lazăr Petruța) până în noiembrie 2013 inclusiv.

       Inculpatul Ciocâlteu Alexandru i-a comunicat persoanei că o parte din suma de bani o va remite lui Lazăr Petruța, aceasta ocupând în acel moment funcția de director economic. Astfel, în perioada 2011 – 2013, inculpata Lazăr Petruța a primit de la inculpatul Ciocâlteu Alexandru diferite sume de bani, cunoscând că acestea provin de la persoana respectivă, inculpata semnând în acea perioadă documente care vizau relația contractuală a spitalului cu firma respectivă.

        Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală” se arată în comunicatul D.N.A. Cei doi foști manageri ai Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Ioan” București vor fi prezentați la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =