BUZĂU, CĂLĂRAŞI, CONSTANŢA, ILFOV ȘI MUNICIPIUL BUCUREȘTI SUB ASALTUL POLIȚIȘTILOR ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLAREA BANILOR

0
1222

Autor: Newss.ro

    Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează joi, 2 iunie, 34 de percheziții domiciliare în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Călăraşi, Buzău şi Iaşi într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor. În județul Buzău, astfel de percheziții au avut loc în satul Găgeni, comuna Săhăteni. Totodată, polițiștii DGPMB vor pune în aplicare mai multe mandate de aducere. Persoanele vizate urmează a fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

        Potrivit anchetatorilor, în urma cercetărilor dar și pe baza datele şi probele administrate în cauză s-a constatat faptul că ,,în cursul anului 2013, reprezentanţii a trei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti au conceput și implementat un mecanism de sustragere de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin interpunerea mai multor societăți comerciale cu comportament tip „fantomă” pe lanţurile de tranzacţionare a mărfurilor (materiale de construcţii) achiziţionate intracomunitar. Prejudiciul total adus bugetului de stat este în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, iar suma totală rezultată din circuitul de “spălare a banilor” se ridică la circa  2.000.000 de lei. Acţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală” este menționat în comunicatul DGPMB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =