PERCHEZIȚII LA CABINETELE UNOR MEDICI DIN JUDEȚELE BUZĂU, CONSTANŢA, PRAHOVA ŞI VRANCEA, CERCETAȚI PENTRU FAPTE DE CORUPȚIE

0
1375

Autor: Newss.ro

        Marți, polițiștii sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, efectuează 26 de percheziții la cabinetele unor medici. Potrivit IGPR, medicii sunt cercetaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale. Perchezițiile sunt efectuate la mai multe unităţi sanitare din Bucureşti şi din judeţele Arad, Cluj, Constanţa şi Dolj, unde îşi desfăşoară activitatea cei în cauză, precum şi la sediile şi punctele de lucru a 5 societăţi comerciale cu profil medical, care reprezintă interesele sponsorilor. Totodată sunt ridicate înscrisuri şi probe de la 31 de unităţi sanitare aflate pe raza judeţelor Argeş, Botoşani, Buzău, Braşov, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Sibiu, Timiş şi Vrancea.

     La Buzău, vizat este spitalul de la Săpoca, de unde au fost ridicate mai multe documente. În Vrancea, anchetatorii au făcut o vizită la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean, unde s-au derulat asemenea studii clinice. De aici au fost ridicate documente medicale care vor fi analizate și corelate cu cele luate din alte spitale. La București s-au făcut verificări la Spitalul Militar Central și Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, iar la Constanța, la Secția de Psihiatrie de la Palazu Mare. În Prahova, vizat a fost Spitalul de psihiatrie Voila din Câmpina, unde s-au solicitat mai multe documente legate de studiul clinic coordonat de la Arad de un medic psihiatru.

    ,,Din cercetări a reieșit că mai mulţi angajaţi din sistemul sanitar ar fi derulat studii clinice cu încălcarea prevederilor legale, fapte cu potenţial generator de riscuri în ceea ce priveşte autorizarea intrării pe piaţă a unor medicamente ce afectează negativ starea de sănătate a populaţiei (medicamente folosite în special pentru tratarea unor boli mentale). Astfel, medicii incluşi în derularea de studii clinice ar fi falsificat întreaga documentaţie de evaluare a pacienţilor – subiecţi, fie prin falsificarea consimţământului de participare la studiu acordat de către pacient sau de către aparţinătorii acestuia, fie prin consemnarea în fişele de evaluare sau foile de observaţii a unor aspecte false referitoare la diagnostic, starea de sănătate a pacienţilor, tratamentul urmat şi efectele acestuia. Medicii ar fi inclus în studiu persoane care nu sufereau de afecţiunea pentru care era testat medicamentul experimental sau nu ar fi administrat medicamentul pacientului, în realitate. Ulterior, medicii ar fi prezentat către sponsorul comanda studiul, respectiv societăţile percheziţionate, documentele necesare avizării şi aprobării punerii pe piaţă a respectivelor medicamente ce au făcut obiectul studiului clinic” se arată în comunicatul IGPR.

   La activități participă polițiști din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, din cadrul D.G.P.M.B, precum și cei din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Arad, Botoşani, Buzău, Braşov, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Sibiu, Timiş şi Vrancea. Verificările financiar – fiscale sunt asigurate de către specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 88