GRUP INFRACȚIONAL SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE PERSOANE, TRAFIC DE MINORI ŞI PROXENETISM DESTRUCTURAT DE D.I.I.C.O.T. CONSTANȚA

0
1403

Autor: Newss.ro

     Șapte persoane au fost reținute luni, 23 mai, pentru 24 de ore în urma celor 14 percheziţii domiciliare, dintre care 12 în judeţul Constanţa şi 2 în Sibiu efectuate duminică 22 mai, de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Constanța împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa. Cu ocazia perchezițiilor au fost depistate şi ridicate substanţe pulverulente şi vegetale susceptibile a fi droguri, seminţe de canabis, o instalaţie pentru cultura de canabis, 3 arme cu aer comprimat, o cagulă, echipamente IT, 11 telefoane mobile, precum şi înscrisuri de interes pentru cauză. Cele 7 persoane sunt suspectate de constituirea unui grup infracțional pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane,  trafic de minori şi proxenetism.

        Potrivit anchetatorilor D.I.I.C.O.T., în cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna noiembrie 2015, E.D. a constituit împreună cu alți 4 inculpaţi, un grup infracţional organizat, la care pe parcurs, au aderat şi pe care l-au sprijinit alte două personae, în scopul comiterii infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism pe raza judeţelor Constanţa şi Sibiu.

       ,,În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpaţii au  recrutat, transportat, adăpostit şi exploatat sexual, în apartamente închiriate în municipiul Constanţa şi ulterior în municipiul Sibiu, mai multe persoane de sex feminin, minore şi majore,  obţinând beneficii materiale din practicarea prostituţiei de către acestea. Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Cercetările au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu și Inspectoratelor de poliție județene Constanţa și Sibiu. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul poliţistilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi Brigada Mobilă de Jandarmi TOMIS Constanţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale” se arată în comunicatul D.I.I.C.O.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =