12 ANI DE LA TRAGEDIA DE LA MIHĂILEȘTI, JUDEȚUL BUZĂU

0
1634

Autor: Newss.ro

      Marți, 24 mai se împlinesc 12 ani, de la tragedia de la Mihăilești care a șocat o țară întreagă. Mâine, de la ora 09.30, la Monumentul de la Mihăilești, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Neron Lupascu” Buzău îi va omagia pe pompierii care și-au pierdut viața în deflagrația care a ucis optsprezece oameni.

        Reamintim, pe data de 24 mai 2004, la ora 05:50, pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, în comuna Mihăilești, a avut loc o explozie cauzată de accidentul produs de un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. În urma deflagrației, s-a creat un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă. În tragedie, 18 au murit (dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului TV Antena 1) și 13 au fost grav răniți.

      Reprezentanții firmelor care au asigurat transportul și livrarea azotatului de amoniu, Ionel Ionuț Neagoe, administratorul Ney Transport SRL, Mihai Gună, patronul Mihtrans SRL și Ion Gherghe, fost director al combinatului Doljchim din Craiova au fost condamnați, fiecare, la câte patru ani de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

58 + = 68