CRESC SALARIILE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT. VEZI AICI CARE SUNT CRITERIILE DE MAJORARE

0
1847

Autor: Newss.ro

       Lefurile din educaţie ar urma să fie majorate începând din august 2016. Aceste majorări s-ar realiza prin aplicarea unei noi grile de salariare din 2017 şi a bonusului de performanţă din anul 2018. Potrivit unui proiect al Ministerului Muncii, impactul bugetar prin introducerea noii grile ar fi de 1,073 miliarde de lei pe an, din care: 111 milioane lei pentru învăţământul universitar, 879 milioane de lei pentru preuniversitar şi 83 de milioane pentru personalul didactic auxiliar.

       Astfel, profesorii debutanţi, cu studii superioare de lungă durată, vor avea un salariu de bază de 1.749 de lei la încadrare, urmând ca, după obţinerea definitivatului salariul de bază să crească cu încă 11 lei. Cel mai mic salariu de bază, de 1.480 de lei, ar urma să fie al profesorilor, învăţătorilor, educatorilor şi celor care dețin posturi de maistru-instructori cu studii de nivel liceal şi fără pregătire de specialitate. Totuși, în funcţie de vechime, remuneraţia poate ajunge și la 1.990 lei.

       În cazul profesorilor cu gradul didactic I şi studii de specialitate de lungă durată, care au o vechime de peste 40 de ani în învăţământ salariul de bază va fi de 3.662 de lei.  În mediul universitar un rector cu gradul II ar urma să aibă un salariu de bază de 8.732 de lei, iar un rector cu gradul I ar urma să primească 7.586 de lei. Cel mai mic salariu din mediul universitar va fi încasat de asistenţii universitari și va fi de 2.178 de lei.

        Personalul didactic calificat de predare şi de conducere care îşi desfăşoară activitatea în localităţi izolate va primi o indemnizaţie de până la 20 la sută din salariul de bază, în funcție de zona geografică respectivă, iar diferenţierea pe zone şi localităţi se va aproba prin hotărâre a Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =