RAFTINGUL, UN SPORT PRACTICAT TOT MAI DES, PE RÂUL BUZĂU

0
1519

Autor: Leonard Bunilă

          Puțină lume știe că râul Buzău poate oferi senzații de neuitat în rafting pe aproape toată perioada anului. Motivul este foarte simplu: zona de rafting se practică după barajul Siriu, în dreptul localității buzoiene Nehoiu, unde apa curge mai repede decât în alte zone. Locația este potrivită pentru începători care doresc să experimenteze senzația raftingului și să se pregătească pentru rauri cu grad de dificultate mai ridicat.

rafting 2
         Potrivit specialiștilor, râul Buzau oferă obstacole de nivel 2-3, sectoare rapide prin îngustarea albiei urmate de zone de recuperare largi. Acesta este motivul pentru care, mai ales în weekend, pasionații de rafting vin din toate colțurile țării pentru a se aventura pe râul Buzău. Pentru că toate aceste momente sunt și filmate cu telefonul mobil sau chiar cu camere profesionale, aproape că nu este săptămână ca pe youtube să nu apară un filmuleț cu amatori de rafting care se aventurează pe râul Buzău.

         Mulți turiști vin la Nehoiu pe cont propriu, dar, mai nou, și în cadru organizat. Asta pentru că, în ultimii ani, în Nehoiu și localitățile din zonă au apărut și asociații de profil care se ocupă cu promovarea acestui sport, prin site-uri dedicate, apoi cu cazarea și oferirea de cursuri de rafting celor interesați. O tură de rafting pe un traseu de aproximativ 10 kilometri, care poate dura 2 sau 3 ore, costă 200 de lei. Trebuie știut însă că la turele de rafting pe râul Buzău pot participa persoane cu vârsta minimă de 16 ani. Nu sunt necesare cunoștinte anterioare privind acest sport de aventură.

rafting 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + = 5