PRIMUL BUZOIAN CALIFICAT LA JOCURILE OLIMPICE DUPĂ O PAUZĂ DE 8 ANI !

0
1674

Autor: Leonard Bunilă

         După o pauză de opt ani, județul Buzău va avea un reprezentant la Jocurile Olimpice de vară. Este vorba despre jucătorul de tenis de masă Ovidiu Ionescu, sportivul numărul unu al județului Buzău, în 2015. Tenismenul buzoian evoluează de mai mulți ani în prima ligă germană dar este legitimat și la CSM Buzău, atunci când evoluează în competițiile naționale. Ovidiu ne povestește cum a reacționat atunci când a aflat că s-a calificat la Jocurile Olimpice. Totodată, sportivul ne vorbește și despre obiectivul pe care și l-a propus la Jocurile Olimpice. Totodată ne dezvăluie și care este primul obiectiv turistic din Rio de Janeiro pe care vrea să îl viziteze la vară. La 26 de ani, Ovidiu Ionescu constituie un exemplu demn de urmat de către tinerii sportivi buzoieni, și nu numai. Succesul său în sport dovedește că talentul, dacă nu este dublat de inteligență și multă muncă, nu valorează mai nimic.

Reporter: Ovidiu, în primul rând vreau să te felicit pentru acest succes de răsunet pentru sportul buzoian. Până acum, ești singurul buzoian calificat la Rio. Spune-mi, unde erai și cum ai primit vestea că te-ai calificat la Jocurile Olimpice?

Ovidiu Ionescu: Vă mulțumesc. Eram în Bremen, alături de prietena mea, ne plimbam prin oraș, când am primit confirmarea oficială că voi participa la Jocurile Olimpice. Știam că am șanse de calificare, însă așteptam publicarea oficială a clasamentului mondial pentru confirmare. În momentul în care am primit vestea, bucuria a fost deplină.

Reporter: Cine a fost prima persoană pe care ai anunțat-o că vei participa la Jocurile Olimpice? Cum a reacționat familia ta când a aflat că vei merge la cea mai veche și importantă competiție sportivă a lumii?

Ovidiu Ionescu: Mi-am sunat părinții și, bineînțeles, că au fost foarte fericiți. Provin dintr-o familie pasionată de sport și, cum vă puteți închipui, au primit această veste cu o bucurie de nedescris.

Reporter: După turneul din Suedia, presa națională de sport anunța un nou eșec al sportului românesc, după cel de la gimnastica feminină. Cum de s-a produs această confuzie?

Ovidiu Ionescu: Sistemul nostru de calificare este greoi. Până și pentru noi, sportivii, a existat întotdeauna un gram de incertitudine privind procesul de calificare. Important este că am reușit să ne calificăm și sper ca și Adi Crișan să primească „biletul” pentru Rio.

Reporter: Ce înseamnă pentru tine acest succes? Ți-ai imaginat în copilărie, atunci când te-ai apucat de tenis de masă, că vei ajunge la competiția supremă?

Ovidiu Ionescu: Este un vis devenit realitate. De mic copil obișnuiam să urmăresc la televizor competiția supremă și, încă de atunci, s-a născut dorința ca, într-o zi, să pot face parte din familia olimpică.

Reporter: Ce obiectiv ți-ai propus la Jocurile Olimpice? Probabil că nu te mulțumești doar cu participarea?

Ovidiu Ionescu: Pentru moment, vreau să savurez această calificare. Până acum, obiectivul meu a fost calificarea la Jocurile Olimpice. Știu însă, că am capacitatea de a veni de acolo cu un rezultat bun, de ce nu, un sfert de finală.

Reporter: Meritul de a ajunge la Rio este aproape în totalitate al tău, însă există persoane care au avut un rol major în ascensiunea ta?

Ovidiu Ionescu: Ca în orice sport, în prim plan apare mereu sportivul dar în spatele lui, ca și în cazul meu, există o întreagă echipă: de la Federație până la antrenori, doctori, fizioterapeuți, oameni care m-au ajutat întotdeaua și fără de care nu puteam reuși această calificare.

Reporter: Brazilia este o țară foarte frumoasă. Ai de gând să vizitezi anumite obiective turistice din Rio de Janeiro?

Ovidiu Ionescu: Mi-aș dori să văd statuia lui Isus: din poze pare extrem de impunătoare. O să mă orientez la fața locului, sunt convins ca întreg orașul este frumos și plin de povești.

Reporter: E posibil ca un alt sportiv buzoian – pugilista Steluța Duță – să ajungă la Jocurile Olimpice. Este destul de greu însă, pentru că trebuie să se claseze pe podium la categoria ei, la Mondialele din Kazakhstan, din per. 19 – 27 mai. Ce mesaj ai pentru Steluța înainte de Mondiale?

Ovidiu Ionescu: Ar fi ceva extraordinar pentru orașul nostru să avem doi sportivi calificați. Steluța este o persoană foarte curajoasă și ambițioasă. A știut întotdeauna ce înseamnă sportul de performanță și sacrificiul venit odată cu acesta. Îi doresc multă baftă și aș vrea să fim amândoi în avionul care va zbura către Rio de Janeiro.

Reporter: Care sunt planurile tale în perioada premergătoare competiției olimpice?

Ovidiu Ionescu: În primul rând, voi merge într-o vacanță. După aceea, voi veni și voi începe pregătirea, care va consta în câteva cantonamente centralizate și concursuri, în perioada iunie-iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =