MINISTERULUI SĂNĂTĂŢII PRELEVEAZĂ DUMINICĂ, PROBE ALE DEZINFECTANŢILOR DIN TOATE SPITALELE

0
1335

Autor: Newss.ro

           După întâlnirea de sâmbătă după-amiază pe care premierul Dacian Cioloș a avut-o cu Patriciu Achimaş Cadariu, el a cerut Ministerului Sănătății ca în cursul zilei de duminică să preleveze probe a dezinfectanților folosiți în toate spitalele din țară. ,,Am cerut Ministerului Sănătății să se organizeze în așa fel încât să asigure o prelevare de probe din toate spitalele, o prelevare de eșantioane a produselor folosite acum pentru dezinfecție din toate spitalele, deci toate produsele, indiferent de proveniența lor, și din toate spitalele”, a declarat într-o declarație de presă la Palatul Victoria, premierul Dacian Cioloș.

           În cursul zilei de duminică, eșantioanele de dezinfectanți de la cele 50 de spitale cu probeleme vor ajunge la ICECHIM. ,,Miercuri am cerut Ministerului Sănătății să vină cu un proiect de modificare a unei Hotărâri de Guvern prin care să ameliorăm procedura de control și de monitorizare a biocidelor și să creștem exigența acestui proces de control și de monitorizare” a adăugat Cioloș.

           Premierul a anunțat că vor urma și alte măsuri pentru clarificarea situației privind inspecțiile din spitale.  Șeful Executivului a adăugat că luni va avea o discuție cu un grup de experți privind măsurile care pot fi luate pentru îmbunătățirea situației în sistemul de sănătate. Cioloș a declarat că pentru moment nu se impune nicio măsură în cazul ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =