PREȘEDINTELE ROMÂNIEI KLAUS IOHANNIS ÎI CERE LUI LIVIU DRAGNEA SĂ SE RETRAGĂ

0
1533

Autor: Newss.ro

          La câteva ore de la sentința dată de ÎCCJ, în cazul lui Liviu Dragnea  în dosarul Referendumului, președintele Klaus Iohannis a postat pe pagina sa de socializare un mesaj adresat liderului PSD. ,,Liviu Dragnea ar trebui să se retragă. Pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentință definitivă. I-am comunicat această opinie” a comentat șeful statului.

          Liviu Dragnea a fost condamnat vineri, de magistrații  ÎCCJ, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului. El este este acuzat de ,,folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite”. Decizia este definitivă. Verdictul a fost dat de cinci judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în frunte cu şefa instanţei, Livia Stanciu. Dragnea trebuie să plătească şi cheltuieli de judecată de 550 de lei. La ultimul termen din proces, procurorii anticorupţie au cerut între 3 şi 5 ani de detenţie pentru liderul social-democrat.

          La scurt timp după aflarea senținței social-democrații s-au întrunit într-o ședință fulger la sediul PSD, pentru a decide situația liderului lor de partid.  Liviu Dragnea a declarat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu cei din conducerea PSD, au decis că o retragere a sa de la conducerea partidului va duce la o destabilizare, mai ales că se apropie campania electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

17 + = 27