UPDATE: PERCHEZIȚIILE DNA LA SEDIUL PSD PLOIEŞTI ÎL VIZAU PE SEBASTIAN GHIŢĂ

0
1238

Autor: Newss.ro

        Procurorii DNA au descins la sediul PSD Ploiești pentru a efectua percheziții într-un dosar de corupție care l-ar viza tot pe Sebastian Ghiţă, fost membru social democrat. La finele lunii martie, procurorii anticorupție prahoveni au dispus măsura controlului judiciar pe cauțiune față de deputatul PSD, după ce Camera Deputaților a respins, săptămâna trecută, cererea DNA de reținere și arestare preventivă a acestuia. Suma stabilită a fost de 13 milioane de euro.

       Deputatul este urmărit penal în acest dosar pentru două infracțiuni de dare de mită; șantaj; cumpărare de influență, două infracțiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

        În același dosar mai sunt cercetați fostul șef al DGA Prahova Constantin Ispas, procurorii Liviu Tudose și Aurelian Mihăilă și fostul subsecretar de stat în MAI, Viorel Dosaru. Cei patru sunt acuzați că au permis accesul deputatului PSD la informații dintr-un dosar care nu erau destinate publicității. Scopul apărea să fi fost zădărnicirea unei anchete penale, dar și în protejarea intereselor unor persoane și firme cercetate în respectiva cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 37