NUME GRELE DIN POLITICĂ AU CĂLCAT ASTĂZI, PRAGUL D.N.A.

0
1528

Autor: Newss.ro

          Primul care s-a prezentat în fața procurorilor anticorupție a fost primarul PSD al Sectorului 3, Robert Negoiță audiat în calitate de suspect în urma unei plângeri a lui Sorin Blejnar, fost șef al ANAF. Acesta este acuzat de DNA de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată. ,,În perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.(…) Prin activitățile anterior descrise, prejudiciul total adus bugetului de stat este estimat la 77.148.021 lei și reprezintă TVA de la care Negoiță Robert Sorin s-a sustras prin ascunderea activității economice derulate în nume propriu, în perioada 2005 – 2009 ” se arată în comunicatul procurorilor anticorupție.

           Și deputatul PNL Ludovic Orban, fost candidat la Primăria Capitalei, a fost audiat joi, la Direcția Națională Anticorupție. Luni, 11 aprilie, pe numele liberalului, procurorii DNA au demarat acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile pentru infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

           Ultimul care a călcat astăzi pragul sediului D.N.A. a fost Vasile Blaga audiat în calitate de martor. El a fost chemat într-un dosar privind fapte de abuz în serviciu legat de numirile la comisia centrală pentru stabilirea despăgubirilor. În acest caz, în ultimele luni au fost chemaţi mai mulţi foşti miniştri, toţi în calitate de martor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 25