SITUAȚIE INCREDIBILĂ LA CONSTANȚA. BOLNAVII DE CANCER SUNT TRIMIȘI ÎN CAPITALĂ PENTRU RADIOTERAPIE

0
1399

Autor: Newss.ro

       Singurul aparat din Dobrogea care asigură radioterapia pacienţilor de la oncologie a fost tras pe dreapta din cauza faptului că nu mai are autorizaţie. Documentul a expirat şi singura soluţie este achiziţia unui alt aparat. Procedura este însă una de durată. O soluţie ar putea fi asigurată de Ministerul Sănătăţii,  dar nu mai devreme de anul viitor. ,,Pacienții vor urma tratament la Institutul Oncologic București. Vor fi internați acolo.(…) Ieri au fost duse dosarele medicale ale pacienților urmând a fi programați” ne-a spus Dan Căpăţînă, managerul Spitalului Județean Constanța.

    Până atunci, se va apela la varianta de externalizare a serviciului, deși managerul spitalului spune că cea mai bună soluție ar fi concesionarea serviciului. ,,S-ar face repede, nu am sta până în 2017-2018 fără radioterapie. Aș avea control asupra pacienților care ne rămân nouă, prin concesiune. Aș putea impune clauze de calitate a serviciului și în plus de asta, am încasa o redevență conform legii” a explicat managerul unității medicale.

      Radioterapia este folosită pentru tratamentul cancerului încă de acum 100 de ani. Mai mult, în situaţii relativ limitate, poate fi utilizată pentru reducerea inflamaţiei în afecţiunile articulare inflamatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 + = 81