MIRCEA POP, FOST DIRECTOR GENERAL CNADNR ÎN CONFLICT DE INTERESE PENTRU CĂ A SEMNAT UN CONTRACT DE PESTE 12 MILIOANE DE EURO CU FIRMA SA

0
1298

Autor: Newss.ro

       Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire de către Mircea Pop, fost director general în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. a infracțiunii de conflict de interese.

       La finele lunii ianuarie 2013, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Mircea Pop a semnat un act adiţional ce avea  ca obiect „extinderea cu 29 luni a  contractului de consultanţă pentru furnizarea serviciilor de proiectare şi supervizare a lucrărilor de construcţie a autostrăzii Arad-Timişoara-Lugoj şi a Variantei de ocolire Arad. De asemenea, actul adiţional semnat de acesta a vizat suplimentarea activităţii personalului Consultantului precum şi suplimentarea valorii contractului cu suma de 1.956.182,65 Eur, fără TVA (de la 10.227.694 Eur, fără TVA la 12.183.876,65 Eur, fără TVA), în condiţiile în care S.C. DP Consult S.A. (societate comercială în cadrul căreia MIRCEA POP a deţinut  calitatea de acţionar majoritar), avea calitatea de subconsultant pentru Autostrada Arad-Timişoara şi Varianta de ocolire Arad” menționează A.N.I.

        În perioada 25 martie 2011-14 iunie 2012 fostul director a deţinut calitatea de acţionar majoritar al S.C. DP Consult S.A. Astfel, în 2012,  Mircea Pop ar fi obținut venituri din dividende de la această societate, în valoare de 1.343.222 lei. ,,Deşi la data de 14 iunie 2012 a cesionat acţiunile pe care le deţinea la S.C. DP Consult S.A., în perioada deţinerii funcţiei de director general în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, acesta avea obligaţia de a nu participa la luarea unei decizii care să producă direct sau indirect un folos patrimonial pentru S.C. DP Consult S.A. Conform dispoziţiilor art. 301 din Codul Penal al României, „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică” se mai arată în comnuicatul A.N.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

47 + = 48