DNA TRIMITE ÎN JUDECATĂ DOI FUNCȚIONARI AI OFICIULUI DE CADASTRU ȘI PUBLICITATE IMOBILIARĂ BRAȘOV

0
23331

Autor: Dana Sin

       Este vorba despre Marius Mihăilă directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov și Bogdan Cristea, șeful Serviciului cadastru din cadrul aceleiași instituții. Potrivit Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov aceștia sunt trimiși în judecată, sub control judiciar, într-un dosar în care mai sunt cercetate, în stare de libertate, alte șapte persoane.

     Într-un comunicat DNA se arată că în calitate de director al  Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov, Marius Mihăilă  a oferit consiliere și a îndrumat persoane fizice și juridice care doreau obținerea de lucrări cadastrale, către o societate comercială specializată în astfel de servicii. Până în luna octombrie 2013, Mihăilă a avut calitatea de asociat și de administrator, iar ulterior acestei date a continuat să controleze firma printr-o persoană interpusă, cu scopul de a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit.

      În ceea ce-l privește pe Bogdan Cristea, șef Serviciu cadastru din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov judecat în același dosar, procurorii anticorupție au constatat faptul că în cursul lunilor iulie — august 2015, acesta a efectuat mai multe lucrări cadastrale cu sprijinul unei persoane autorizate si în beneficiul unei firme. Mai apoi acesta ar fi determinat o rudă apropiată, persoană fizică autorizată, să ștampileze și să semneze documentațiile cadastrale.

     ,,Ulterior, inculpatul Cristea Bogdan a depus documentațiile la O.C.P.I. Brașov în numele rudei respective care a încasat de la beneficiar, în contul său bancar, contravaloarea lucrărilor cadastrale menționate, după care i-a dat banii inculpatului. De asemenea, în aceleasi conditii, inculpatul Cristea Bogdan a întocmit cu sprijinul unei alte persoane fizice autorizate, alte două lucrări cadastrale, acestea costând echivalentul a 200 de euro. Inculpatul Cristea Bogdan a întocmit două referate prin care a menținut soluțiile inspectorului cadastral privind cererile de reexaminare depuse de către Primăria Bran împotriva încheierilor O.C.P.I. Brașov — B.C.P.I. Zărnești, lucrări ce au fost verificate, avizate și recepționate cu nerespectarea dispozițiilor legale în materie, prevăzute de Ordinul 700/ 2014. Ulterior, cererile de reexaminare depuse în baza acestor referate au fost response” se arată în comunicatul DNA.

    Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

65 + = 74