PERCHEZIȚII AMPLE ÎN BUZĂU

0
1572

Autor: Leonard Bunilă

Opt percheziții au avut loc astăzi în Buzău la sediile sociale ale unor societăţi cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor și patru percheziţii la domiciliile administratorilor acestor firmelor. Descinderile au fost făcute de poliţişti sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Cei vizaîi de percheziîii sunt suspectați de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, înşelăciune, delapidare şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor, suspecții ar fi înșelat mai multe persoane din județ care doreau să cumpere apartamente în blocurile aflate în construcție. Patronii acestor societăți solicitau avans mai multor persoane pentru același apartament, însă locuința era vândută unui singur client. La final, ceilalți clienţi ajungeau să fie înşelaţi, ajungând în instanţă pentru a-și recupera banii.

Totodată, administratorii anchetați sunt bănuiţi că şi-ar fi însuşit, din capitalul societăţilor comerciale, sume de bani pe care i-ar fi folosit în interes personal sau în interesul societăţilor administrate de aceştia. Prejudiciul total adus bugetului Statului se ridică la 1,8 milioane de lei.

Persoanele suspectate au fost aduse la sediul Poliţiei Judeţene Buzău, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, câteva dintre societăţile verificate fac parte din grupul de firme Col Total SRL, care a dezvoltat la Buzău mai multe proiecte imobiliare. Administratorul Col Total SRL este Florin Colescu, un controversat om de afaceri în domeniul imobiliarelor, pe numele căruia au fost depuse, de-a lungul vremii, numeroase plângeri la poliție pentru înşelăciune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 70