O ALTĂ VICTIMĂ A MASACRULUI DE LA SĂPOCA A MURIT AZI-NOAPTE LA SPITAL. NUMĂRUL MORȚILOR A AJUNS LA 5!

0
685

Update:

Managerul Spitalului Săpoca a demisionat, iar bilanțul crimelor a ajuns la cinci morți. Informațiile au fost date luni dimineață de ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

“Managerul spitalului și-a înaintat demisia în această dimineață”, a anunțat Sorina Pintea, la Buzău.

 

Bărbatul  de 38 de ani, care sâmbătă noapte a ucis 4 oameni și a rănit alți 9, la spitalul de neuropsihiatrie din Săpoca a rămas internat nevoluntar, urmând să fie supus unei expertize, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul atacului. Surse din rândul anchetatorilor susţin că atacatorul ar fi invocat un conflict cu un coleg de salon. Mai exact, agresorul ar fi povestit că s-au iscat tensiuni în momentul în care s-a întâlnit cu colegul respectiv pe scări şi au avut un schimb de replici, iar comportamentul pacientului respectiv l-a iritat. Directorul Spitalului de Psihiatrie Săpoca din Buzău, Viorica Mihalașcu, a declarat că după atacul comis agresorul ar fi ieșit pe geam în curtea spitalului. Aceasta  susține că a actionat  atât de rapid, încât pacienții din primul salon nici nu au avut timp de reactie.Potrivit acesteia, bărbatul de 38 de ani a fost imobilizat în curtea spitalului de un echipaj de poliție care adusese un alt pacient  pentru internare.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, venită personal ieri la Buzău pentru a supraveghea ancheta în cazul tragediei  de la Spitalul din Săpoca, a declarat că evenimentul putea fi prevenit.

Potrivit acesteia , un cumul de factori a creat premisele producerii uneia dintre cele mai odioase crime din spitalele românești. Factorul uman a jucat un rol hotărâtor în cadrul masacrului care a șocat întreaga lume medicală

Ea spune că stativul , considerat a fi un obiect contodent, nu trebuie lăsat la îndemâna pacienților cu probleme psihice.  De asemenea, un alt factor a fost acela că atacatorul a fost pus în noaptea de sâmbătă spre duminică, în pat cu un alt pacient care fusese internat.Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a venit la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca, pentru a trage concluziile, alături de membrii Corpului de Control sosiți inca de ieri  dimineață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =