A FOST SOLICITATĂ PRELUNGIREA PROGRAMULUI SECȚIILOR DE VOTARE DIN STRĂINĂTATE

0
404

Secțiile de votare din străinătate ar putea avea un program prelungit. Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi-a exprimat duminică disponibilitatea pentru adoptarea de soluţii privitoare la facilitarea procedurii de vot în Diaspora, respectiv de prelungire a programului în secţiile de vot din străinătate unde s-au creat cozi foarte mari.

Ministrul  a amintit că a existat o campanie de informare în legătură cu crearea de noi secţii de votare, în Paris numărul acestora fiind mărit chiar de patru ori.
    ” Dacă Autoritatea consideră că se înscrie în litera legii, se pot lua măsuri foarte rapide din punctul nostru de vedere. Din câte ştiu, există nişte prevederi foarte clare în legea electorală care spun că pentru toată lumea se închid secţiile la ora 21,00. Evident, există posibilitatea de a se adopta altă decizie, noi n-avem nicio problemă să o punem în aplicare imediat. O a doua măsură pe care putem să o adoptăm este aceea de a permite oamenilor care, chiar dacă n-au intrat în secţiile de votare până la 21,00, dar aşteaptă în incinta ambasadei, în curte undeva, ei să continue să-şi exprime hotărârea lor de vot în perioada care va urma. Deci astea sunt cele două posibilităţi„, a declarat Meleşcanu.

Si președintele Biroului Electoral pentru Secțiile de Vot din Străinătate, Florentina Vasilățeanu a anunțat că a cerut BEC central prelungirea programului de votare, în urmă mai multor solicitări în acest sens.

Atât Alianța USR-PLUS, cât și PMP au cerut prelungirea programului de vot pentru că toți cetățenii din diaspora să poată vota.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here