Putin: 755 de diplomați expulzați

0
306

Președintele Vladimir Putin a anunțat la canalul de știri Rossia 24 că va expulza 755 de diplomați americani. Asta după ce au fot votate sancțiunile împotriva Moscovei de cître Congresul Statelor Unite.

Vineri, ministerul rus de externe a anunțat că de la 1 septembrie efectivele ambasadei SUA la Moscova și ale consulatelor americane din Rusia se va reduce cu 455 de persoane. Putin a precizat că în reprezentanțele diplomatice americane din țara sa încă mai lucrează peste 1000 de angajați. Expulzarea a 755 dintre ei ar urma să reducă efectivul la nivelul celui al diplomației ruse în Statele Unite.

„Am așteptat suficient, sperând că situația s-ar putea îmbunătăți (…) Se pare că, chiar dacă situația se schimbă, asta nu se va întâmpla prea curând”, a declarat liderul de la Kremlin.

Totul după ce vineri, Casa Albă a anunțat că președintele american Donald Trump va promulga sancțiunile împotriva Rusiei, așa cum au fost votate aproape în unanimitate marți în Camera Reprezentanților din Congresul SUA și joi în Senat, ca reacție la presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidențiale americane din 2016. Măsurile adoptate de Washington ar putea duce și la sancționarea unor firme din Uniunea Europeană.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ