AMENINȚĂRI LA ADRESA JUSTIȚIEI

1
2499

Ameninţări incredibile şi presiuni la adresa Justiţiei din partea primarului de Buzău, Constantin Toma, la scurt timp după ce instanţa Tribunalului Buzău a anulat hotărârea Consiliului Municipal, prin care ar fi fost concediaţi 323 de poliţişti locali. Referindu-se la judecătoarea care a judecat cazul şi pronunţându-i chiar numele, într-o conferinţă de presă, Constantin Toma a declarat că ea se face vinovată de stoparea investiţiilor în municipiul Buzău. Edilul a mai făcut o declarație sfidătoare la adresa justiției. El a anunțat că nu va rezilia contactele cu firmele de pază iar cei peste 300 de polițiști locali vor fi puși să păzească Tribunalul, zi și noapte.

Vizibil iritat de sentinta Tribunalul Buzău favorabilă celor peste 300 de polițiști locali care su fost trecuti pe lista de concedieri, primarul Constantin Toma a declanșat un atac furibund la adresa judecătoarei de caz. Primarul Buzaului a precizat că, prin sentinţa judecătoarei, bugetul local va fi grav afectat, deoarece Primăria va trebui să suporte în continuare salariile poliţiştilor locali, dar va plăti şi agenţii de pază pentru şcoli, potrivit contractelor deja încheiate. Constantin Toma a spus că nu va renunţa la contractele cu firmele de pază, fără să explice, însă, de ce a semnat aceste contracte înainte de propuntarea instanţei şi de ce nu le poate anula. Cu adevărat grav este însă atacul primarului de Buzău la adresa magistratului Tribunalului Buzău, căruia îi impută devalizarea bugetului local şi îl supune oprobiului public, indicându-l drept vinovat într-o cauza în care numai Justiţia putea să se pronunţe. Ba mai mult, cu o atitudine de dispreţ total faţă de lege şi respectarea ei, dar şi faţă de banul public, Constantin Toma a declarat că va ordona ca cei peste 320 de poliţişti locali să păzească doar Tribunalul Buzău, zi şi noapte.

Constantin Toma nu a explicat de ce nu poate anula contractele cu firmele de pază pentru şcoli, pe baza unei sentinţe judecătoreşti, dar şi-a însuşit imediat un raport al Curţii de Conturi care considera că angajarea celor peste 300 de poliţişti locali ar fi fost ilegală.

Primarul Constantin Toma a declarat si in trecut că prin disponibilizarea poliţiştilor locali s-ar fi făcut economii de 2 milioane de euro, cu care s-ar fi realizat ample lucrări de asfaltare. În mod real, însă, concedierea poliţiştilor locali nu ar fi produs economii însemnate, deoarece plata agenţilor de pază pentru şcoli ar fi fost făcută tot de Primărie. De asemenea, în mod intenţionat, edilul nu specifică sumele necesare lucrărilor de asfaltare, care, chiar şi în cazul unei singure străzi, implică cheltuieli uriaşe.

1 COMENTARIU

  1. Nici primarul, nici juristii din primarie si nici presa nu spun ca de fapt nu e nici o victorie, a doar suspendarea executarii hotaratii si nu anularea ei. Desigur ca un partid politic asa vrea sa se creada sa adune niste voturi pentru baiatul care toata viata lui a fost deputat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =