DEZASTRU ÎN SUD-ESTUL ȚĂRII DIN CAUZA PLOILOR

1
3360

Autor: Newss.ro

        Ploile de ieri semnalate în cantități însemnate în partea de sud-est a țării au făcut ravagii. Spre exemplu în Brăila, Șoseaua Râmnicul Sărat, sub pod a fost efectiv înghițită de apa, de peste jumătate de metru. Probleme au fost și pe Calea Călărașilor, unde o canalizarea situată în zona stației de autobuz a devenit fântână arteziană, apa țâșnind practic din ea. Zona de carosabil din preajma sensului giratoriu din Radu Negru a devenit o mare baltă, care s-a revărasat peste trotuar.

inundatie Braila

     Vremea extremă s-a resimțit și în județul Constanța. O casă din Năvodari s-a făcut scrum, vineri noapte, din cauza unui trăsnet. 3 autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Midia Năvodari şi două ambulanţe ale SAJ au ajuns la locul incendiului. Proprietarii nu erau acasa când s-a produs nenorocirea însă pompierii nu au mai putut salva mare lucru din casă, care a ars în totalitate.

incendiu_in_navodari

      Ploile abundente semnalate vineri, după orele prânzului au făcut prăpăd și în Județul Buzău. Astfel, 25 de gospodării din zona Pârscov – Afumați – Bădila au fost inundate. Torenți pe versanții din jurul satului dar și toate aluviunile s-au scurs în mai multe curți, spre disperarea oamenilor care se simt neputincioși în fața furiei naturii. Totodată un podeț a fost afectat. Ploaia torenţială de vineri după-amiază a produs torenți puternici care au rupt un drum comunal de acces către satul Nenciuleşti, din comuna Merei. 300 de familii au fost practic izolate, accesul accesul auto fiind practic imposibil.  În comuna Viperești, la Tronari, un pârâu a ieșit din matcă iar mai multe gospodării au fost inundate. O situație dramatică se întâlnește și pe Drumul Național 10, între Ciuta și Viperești, unde scurgerile de pe versanți au adus noroi și pietriș pe partea carosabilă a drumului.

drum comunal Buzau

      Ploile care au căzut în ultimele două zile în județul Vrancea au făcut prăpăd. Sute de gospodării și zeci de case afectate şi inundate de viituri iar un bărbat şi-a pierdut viaţa fiind luat de o viitură. DN 2/E85, sectorul Tişiţa-Adjud a fost închis traficului, după ce apele Trotuşului au trecut peste partea carosabilă, dar şi peste rambleul de cale ferată. Apele au afectat localităţile Odobeşti, Adjud, Rugineşti, Boloteşti, Broșteni, Jariştea.

Vrancea

       Șoseaua care face legătura între Muntenia și Moldova a fost redeschisă sâmbătă. Circulația pe DN 2 E 85 a fost reluat însă cu restricții de tonaj. Mai exact, este interzis la a circula, în continuare, pe șoseaua europeană între Domnești Sat și Adjud mașinile mai grele de 7, 5 tone. DN 2 E 85 fusese închis în județul Vrancea, între Domnești Sat și Adjud, din cauza inundațiilor, după ce râul Trotuș a ieșit din matcă iar apele s-au revărsat pe șosea.

1 COMENTARIU

  1. dezastru nu din cauza ploilor cin din cauza partidelor de la guvernare, in ultimii 2o ani au sifonat banii pentru lucrari. Toate din vina noastra pentru ca i-am votat pe hoti!!!!!!!!!!!!PSD-UNPR-PNL-PD-PMP-ETC-ADICA TOTI DIN PARLAMENT. NU MAI VOTATI PRTIDE PARLAMENTARE !!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

60 + = 64