Tot mai mulți fermieri înlocuiesc vacile din grajduri cu capre, iar vedeta noilor efective este capra anglo-nubiană. Această rasă, deosebit de productivă, oferă o cantitate mai mare de lapte, comparativ cu rasele autohtone, dar și o calitate superioară, fără acel miros specific care îi ține departe pe unii consumatori.
Fermierii din județtul Buzău, care cresc aceasta rasă de capre, spun că pare mai convenabilă decât creșterea vacilor, datorită costurilor mai reduse de întreținere. De asemenea, caprele anglo-nubiene produc un lapte de calitate superioară.
Laptele de capră este mult mai bun decât cel de vacă, iar acest lucru se reflectă și în prețuri. În timp ce laptele de vacă ajunge la 7 lei pe litru, laptele de capră costă 12 lei, iar diferența se simte și la derivate. Brânza de capră se vinde cu 40 lei pe kilogram, în timp ce brânza de vacă are un preț de 30 lei. Calitatea superioară a laptelui de capră justifică însă aceste costuri mai mari.