Când suntem răciți sau gripați este foarte important să nu mâncăm carbohidrați, prezenți mai ales în produsele cerealiere și dulciuri. Mai mult, chiar și fructele dulci nu sunt bune, tocmai pentru că au zahăr, iar acesta ”hrănește” microbii.
Dacă am răcit sau am făcut gripă putem scăpa mai repede de virusurile care ne-au îmbolnăvit prin alimentație, de aceea este important este să știm ce trebuie să mâncăm, pentru ca organismul să se refacă și să elimine microorganismele.
Medicii spun că este important să evităm tot ce înseamnă carbohidrați. Se regăsesc în tot ce înseamnă produse cerealiere, în special făina albă, tot ce înseamnă dulciuri, produse de patiserie.
De asemenea, chiar dacă au în compoziție multe vitamine și minerale, fructele nu sunt tocmai recomandate atunci când suntem răciți, din cauza zahărului.
Meniul ideal în caz de răceală și gripă trebuie să conțină multe legume și multe salate și, de asemenea, lichide care să hidrateze corpul.