HABITATUL SĂLBĂTICIUNILOR, PERICLITAT DE OM

0
120

Acțiunile oamenilor perciclitează, an de an, habitatul animalelor sălbatice. Defrișarea pădurilor și reducerea habitatului natural, schimbările climatice și vânatul ilegal sunt cele mai mari pericole la adresa animalele sălbatice. O arată și datele Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău, potrivit cărora speciile strict protejate au început să intre tot mai des în conflict cu comunităţile locale. Vorbim aici despre urşi şi lupi. Astfel, în perioada 2016-2024, cele mai multe pagube au fost produse de urşi, iar valoarea lor s-a ridicat la peste 1,3 milioane lei.

Potrivit specialiştilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului, numărul atacurilor urșilor semnalate în 2024 este de aproape 4 ori mai mare decât în urmă cu 8 ani.

Oamenii nu au scăpat nici de atacurile în gospodării din partea lupilor. Specialiștii spun că în ultimii ani, față de 2016, atacurile acestor sălbăticiuni au crescut de peste 10 ori.

Valoarea pagubelor provocate de lupi în gospodăriile din județul Buzău, între anii 2016-2024, se ridică  la peste 200 de mii de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here