POLIȚISTII BUZOIENI, LA DISCUȚII CU ELEVII

0
91

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat zilele trecute activități informativ-preventive cu elevii de la Școala Gimnazială Vâlcelele, Școala Gimnazială „M. Kogălniceanu” și Colegiul Național Pedagogic „Spiru C. Haret” Buzău.

Activitățile de ieri au vizat informarea și conștientizarea elevilor cu privire la drepturile, dar și responsabilitățile ce le revin, ca parte integrantă a societății, consecințele juridice ale comportamentelor antisociale, ce pot cauza și întreține violența școlară.

Polițiștii au discutat cu elevii despre recunoașterea și prevenirea fenomenului bullying.

Polițiștii au prezentat efectele negative pe care bullyingul le are asupra victimei, dar și întregii societăți. Prin dialog, partenerii de discuție au înțeles că bullyingul este o fomă de violență și că tăcerea te face, în parte, vinovat de perpetuarea lui.

Nu au lipsit nici discuțiile referitoare la prevenirea delincvenței juvenile, traficului de persoane,  traficului și consumului de substanțe interzise.

Și pentru că siguranța rutieră rămâne o prioritate a polițiștilor din Buzău, aceștia au făcut și câteva recomandări despre cum să circule în siguranță pe drumurile publice, precum și despre importanța abordării unui comportament corect ca pietoni și bicicliști, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere.

Ofițerii de prevenire au organizat și o activitate la Școala Gimnazială „C.A. Rosetti” pe linia prevenirii violenței în unitățile de învățământ și a consumului de substanțe interzise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 91