PREGĂTIREA DOVLECILOR DE HALLOWEEN

0
103

Dovleacul este leguma vedetă a momentului. Și nu doar pentru plăcinte sau supe cremă. Cei mai mulți clienți care vizitează târgurile de toamnă cumpără bostani decorativi, numai buni de sculptat, acum, înainte de Halloween.

Într-un decor îmbietor de toamnă, legumicultorii din comuna Poşta Câlnău au adus recent, la un festival dedicat dovlecilor cele mai gustoase roade din propriile grădini. Bineînțeles, bostanii care pot fi sculptați, cei cu coaja portocalie, au atras imediat atenția.

Dovleacul a devenit simbol al perioadei dinaintea Halloweenului, o sărbătoare de „împrumut”, pe care românii au adoptat-o destul de repede.

În zonele în care se cultivă intens dovlecii, aceştia sunt folosiţi în primul rând de gospodine. Produsul culinar de bază este plăcinta de dovleac, coaptă la vatră, o reţetă care este transmisă din generaţie în generaţie.

Halloween are loc anual în noaptea 31 octombrie, în ajunul sărbătorii creștine cunoscute sub numele Ziua Tuturor Sfinților. O zi care a căptătat o popularitate uriașă în SUA, fiind una din cele mai cunoscute sărbători, dar care își are originile în festivalul Samhain al celților din Britania și Irlanda antică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 9