PENTRU MAI MULTĂ SIGURANȚĂ ÎN ȘCOLI

0
200

Creșterea siguranței elevilor și cadrelor didactice în unitățile de învățământ este un obiectiv major la nivel național. Pentru asigurarea unui mediu școlar sigur pentru toți membrii comunității școlare, în luna august a acestui an, a fost aprobat Planul național de combatere a violenței școlare.

Planul național de combatere a violentei școlare vizează, atât cazurile de violență între elevi, cazurile de violență exercitată de personalul școlii asupra elevilor, cât și actele de violență a elevilor asupra personalului școlii și cazurile de violență a părinților în spațiul școlii.

În urma aprobării noului plan, s-au constituit grupuri de acțiune care vor monitoriza situația școlară.

Printre principalele direcții de acțiune ale Planul național de combatere a violenței școlare, se numără dezvoltarea capacității instituționale pentru creșterea gradului de siguranță în unitățile de învățământ preuniversitar și în zonele adiacente, prevenirea și reducerea cazurilor de violență în mediul școlar, precum și îmbunătățirea competențelor personalului școlilor pentru prevenirea și combaterea violenței, în vederea menținerii unui mediu sigur, favorabil proceselor de învățare și atingerii reușitei școlare. Potrivit noului plan, obligația de a interveni imediat în cazuri de violență prevalează în fața altor interese și responsabilități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =