ROPAY, PRIMUL SERVICIU NAȚIONAL DE PLĂȚI INSTANT CU MOBILUL

0
126

Comunitatea bancară din România, alături de Transfond și Asociația Română a Băncilor, a anunțat lansarea noului sistem RoPay, primul serviciu național de plăți instant cu mobilul. Sistemul va permite utilizatorilor să efectueze plăți rapide și sigure, fie între persoane, fie între acestea și comercianți, atât online, cât și fizic.

Primele bănci care au implementat acest serviciu sunt CEC Bank și Libra Internet Bank, iar alte bănci majore, precum BRD Societe Generale, ING Bank România, BCR și Banca Transilvania, se află în stadii avansate de implementare și vor lansa RoPay până la finalul anului 2025.

Președintele Asociației Române a Băncilor, a subliniat că acest nou serviciu aduce beneficii clare: viteză, costuri reduse și disponibilitate permanentă.

RoPay este aliniat la standardele europene și răspunde cerințelor consumatorilor pentru un acces mai simplu și mai sigur la tranzacțiile bancare. Lansarea acestui serviciu marchează un pas important în digitalizarea serviciilor financiare din România, cu potențialul de a deveni un instrument de bază pentru plățile de retail la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 72 = 77