ANGAJAȚII ROMÂNI, STRESAȚI LA LOCUL DE MUNCĂ

0
154

Cu sarcini numeroase, termene strânse, resurse limitate sau în unele cazuri conflicte cu colegii, mulți angajați români se simt depășiți la locul de muncă.

Un studiu,  la care au participat peste 3.500 de angajați,  arată că o treime recunosc că de multe ori nu mai apucă să mănânce ori chiar să meargă la medic. Majoritatea nu discută la locul de muncă despre sănătatea mintală și nici nu cer ajutor.

Potrivit datelor, peste 30% dintre angajați spun că se simt foarte des copleșiți de resposabilitățile de la locul de muncă. Este și motivul pentru care își amână de cele mai multe ori mesele, vizitele la medic sau evenimentele în familie. În același timp, mai bine de 40% dintre ei recunosc că au frecvent dureri de cap și probleme digestive.

Cele mai afectate sunt femeile, care se simt deseori obosite, anxioase și copleșite. Deși bărbații se declară prezenți atât la locul de muncă cât și acasă, specialiștii spun că în multe dintre răspunsurile lor apar indici de stres, tensiune și lipsă de deconectare.

Stresul de la locul de muncă se simte în relația cu familia pentru 36% dintre angajați, 40% spun că uneori problemele de la slujbă le afectează căminul și doar 17% spun că rareori sau niciodată întâmpină se confruntă cu astfel de situații.

Și orele de relaxare joacă un rol important. Potrivit datelor, persoanele care alocă mai mult timp pentru relaxare, în special peste șase ore pe săptămână, tind să raporteze un nivel mai scăzut de stres comparativ cu cei care se relaxează mai puțin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

66 + = 70