FABRICA DE CĂRĂMIDĂ DE LA SĂTUC, MODERNIZATĂ CU TEHNOLOGIE AVANSATĂ

0
310

Cel mai mare producător de cărămidă și țiglă din sud-estul țării, care odinioară era sursă de venit pentru sute de familii din comuna buzoiană Berca, a fost salvat de un investitor austriac. O nouă construcție a fost ridicată pe amplasamentul vechii fabrici, iar dotarea este una demnă de filmele SF. Din păcate, doar 55 de muncitori au rămas cu loc de muncă în unitate, cei mai mulți pentru a controla roboții de pe liniile de producție.

După Revoluție, vechea fabrică de cărămidă și țiglă și-a redus la minimum capacitatea de producție, generând restructurări drastice de personal. Fabrica a ajuns în urmă cu opt ani în portofoliul unei mari companii austriece, care a ținut-o doi ani închisă pentru modernizare.

Localnicii din Berca spun că actuala fabrică nu prea mai seamănă cu vechea întreprindere, cea din comunism, cu peste 500 de angajați la vremea aceea, care a ajutat la dezvoltarea comunei.

Fabrica din Sătuc a devenit parte a celui mai mare producător de cărămizi din lume și lider de piață europeană în țigle ceramice. Unitatea, care este dotată cu tehnologii avansate, va deveni un centru de excelență pentru inovație și eficiență energetică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + = 16