,,BRĂȚĂRI” PENTRU INFRACTORI

0
248

Dispozitivele de supraveghere electronică au devenit operaționale și în Buzău. Polițiștii buzoieni au déjà în dotare aproximativ 1.000 de kit-uri de supraveghere, care au fost deja distribuite către toate secțiile din județ. Dispozitivele electronice de monitorizare sunt brățări atașate la glezna sau, în cazuri speciale, la brațul persoanei supravegheate. Aceste brățări sunt conectate la un sistem centralizat care urmărește respectarea măsurilor impuse de instanță, cum ar fi interdicția de a părăsi locuința sau de a se apropia de anumite persoane.

Sistemul SIME oferă un nivel de supraveghere constant, 24 de ore din 24, pentru persoanele supravegheate și protejate. Atât persoana împotriva căreia s-a emis ordinul de protecție, cât și victimele, vor primi câte un telefon mobil. Dacă agresorul se apropie la mai puțin de 100 de metri de victimă, aceasta primește pe telefonul mobil o alertă. În același timp, alerta respectivă ajunge și în dispeceratul Poliției, de unde este direcționat cel mai apropiat echipaj.

De asemenea, brățara monitorizează nivelul bateriei și trimite alerte în cazul în care aceasta este pe cale să se descarce. Totodată, orice încercare a infractorilor de a distrugere brățara le va fi zădărnicită, deoarece aceasta declanșează alerta în dispeceratul Poliției. Utilizarea brățărilor în aceste situații ar trebui să le permită polițiștilor să țină mai bine sub supraveghere respectivele persoane, să le împiedice să fugă din țară sau să comită alte fărădelegi. Începând cu luna octombrie, acest sistem de supraveghene este aplicabil și în mai multe măsuri preventive impuse de instanță. Sunt vizate mai ales persoanele cu ordin de protecţie, în contextul în care, numai în primele 8 luni ale acestui an, polițiștii din Buzău au emis peste 230 de ordine de protecție provizorii.

Prin acest proiect vor fi supravegheate și persoanele cercetate penal aflate fie sub control judiciar, fie în arest la domiciliu. La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău a fost amenajat un dispecerat special, acolo unde vor activa câte doi polițiști pe tură și se vor să ocupa strict de cazurile de violență domestică și arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

29 + = 30