CUM NE REVENIM DUPĂ RĂCEALĂ, CU AJUTORUL ALIMENTELOR

0
151

Toamna,  sistemul nostru imunitar este mai fragil în fața răcelilor, virozelor sau gripei.

De aceea este important ca atunci când suntem totuși “loviți” de o afecțiune respiratorie să ne alimentăm corect, astfel încât să ne revenim mai rapid.

Când răcim, înainte de orice, este esențial consumul de lichide: apă, ceai de plante, sucuri de fructe și legume cu toată pulpa adăugată, proaspăt stoarse. În acest fel, toxinele care au cauzat apariția simptomelor pot fi îndepărtate mai repede.

În același timp, cafeaua și ceaiul negru ar fi de evitat pentru că au efect diuretic și deshidratează organismul, concentrând astfel toxinele.

Pot fi luate în calcul câteva alimente benefice pentru a fi consumate într-o astfel de perioadă: broccoli este o legumă cruciferă și include în compoziția sa un complex de nutrienți cu potențial efect antioxidant, antiinflamator și detoxifiant, fiind astfel un aliment imunostimulator și un adevărat agent anticancerigen, recomandă specialiștii.

De asemenea, alimentele fermentate, bogate în probiotice, în special chefirul, stimulează sistemul imunitar afectat de răceală. Probioticele sunt considerate acum elemente benefice sănătății umane, datorită faptului că echilibrează balanța dintre bacteriile ”bune„ și cele care produc boli la nivelului sistemului nostru digestiv.

Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente, care poate înlocui cu succes orice fel de altă carne. Atuurile peștelui sunt proteinele de calitate și grăsimile cu valoare biologică ridicată, renumiții acizi grași omega 3, capabili să mențină sistemul imunitar optim funcțional.

Morcovul și dovleacul sunt cele mai importante surse alimentare de beta-caroten.

Dintre condimente, ghimbirul, turmericul, oregano, usturoiul, dar și ceaiul verde sunt plante cu important rol imunostimulator.

Sunt și câteva alimente de evitat: laptele și produsele lactate, în general trebuie evitate pe perioada răcelii. Există studii clinice care arată că anumite componente ale laptelui determină eliberarea de histamine în organism, substanță care contribuie la agravarea congestiei nazale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =