TRANSPORTATORII, VERIFICAȚI ÎN TRAFIC DE POLIȚIȘTI

0
151

Poliţiştii din Buzău au derulat ieri acţiuni de prevenire a accidentelor de circulaţie în care pot fi implicate autovehiculele destinate transportului rutier public de persoane şi mărfuri, precum şi de verificare a legalităţii derulării unor astfel de transporturi.

Au fost verificate documentele conducătorilor auto, dar şi actele maşinilor oprite pentru control în trafic, precum şi documentele ce legalizează efectuarea transportului public de persoane, existenţa licenţei de transport, atestatul profesional sau graficul curselor.

Pe perioada desfăşurării acţiunii au fost oprite pentru verificări peste 130 de autovehicule din categoriile vizate.

În perioada desfăşurării acţiunii au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale dintre care: pentru nerespectarea timpilor de odihnă (8), pentru neutilizarea centurii de siguranţă (10), pentru lipsa inspecției tehnice perioadice şi pentru conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice (10), dar și pentru alte abateri (19). Totodată, poliţiştii au aplicat 108 de sancţiuni la alte abateri din trafic.

În activitățile derulate au fost implicați atât polițiști din structurile de poliție rutieră, cât și din dispozitivul de ordine și siguranță publică din mediul rural.

Au fost verificate documentele conducătorilor auto, dar şi actele maşinilor verificate, precum şi documentele ce legalizează efectuarea transportului public de persoane, existenţa licenţei de transport, atestatul profesional sau graficul curselor.

Poliţiştii atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi reamintesc celor aflaţi la volan că pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie trebuie să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie. Mai mult, șoferii profesioniști au, pe lângă responsabilitatea siguranței proprii, “încărcătura” unui angajament de a transporta pasagerii sau marfa, în condiții optime.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 33