CĂLĂTORII FĂRĂ VISE ÎN SUA

0
145

România îndeplineşte de astăzi toate condiţiile tehnice pentru a face parte din programul „Visa Waiver”, prin care românii să poată călători fără viză în Statele Unite ale Americii.

Anunţul l-a făcut pe pagina sa de Facebook ambasadorul ţării noastre la Washington, Andrei Muraru, care a adăugat că primii români vor putea călători doar cu paşaportul în Statele Unite probabil în prima parte a anului viitor.

Andrei Muraru: ”Ieri s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiţie pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută. Eliminarea vizelor pentru Statele Unite este cea mai bună recunoaştere a unei solidarităţi ireversibile dintre români şi americani. Pentru această reuşită, însă, foarte mulţi oameni au muncit. Le sunt recunoscător în mod special prietenilor noştri americani, fără de care acest rezultat nu ar fi putut fi obţinut.”

Potrivit unor surse guvernamentale, în luna noiembrie va există o misiune de evaluare din partea SUA, iar în decembrie ar urma să se anunțe oficial că, datorită scăderii sub 3% a ratei de respingere în acordarea vizelor, românii vor putea călători în SUA fără vize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =