DIRECȚIA JUDEȚEANĂ DE CULTURĂ, ÎN CRIZĂ DE SPECIALIȘTI

0
163

Lipsa unui spațiu propice pentru desfășurarea activității și numărul mic de angajați sunt problemele cu care se confruntă și acum Direcția Județeană pentru Cultură. Și asta în contextul în care, din 2021, s-a hotărât delegarea la Buzău a Secretariatului pentru Comisia Zonală a Monumentelor Istorice, ce se ocupă de protejarea monumentelor istorice din judeţele Brăila, Galaţi Vrancea și Buzău. Secretariatul Comisiei și sediul de desfășurare al ședinţelor de lucru sunt asigurate de către Direcția Județean de Cultură. Numai că instituția nu deține un spațiu în acest sens.

Mai mult, Direcția Județeană de Cultură Buzău anunță că mai are doar câțiva angajați, pe care-i numeri pe degete, ceea ce face ca activitatea instituției să fie serios îngreunată.

Și de parcă nu era de ajuns, Direcția a rămas și fără specialiști în domeniu. Motivul este salariul nemotivant care îi determină pe aceștia să ocolească instituția buzoiană.

La nivelul județului Buzău, peste 860 de obiective figurează pe lista monumentelor istorice, însă foarte puține au fost sau sunt restaurate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 23 = 30