CÂND ȘI CUM TRECEM MAI UȘOR LA ORA DE IARNĂ

0
70

Vara a trecut rapid, iar după ce ne-am bucurat de zile lungi și temperaturi ridicate, acum e momentul să ne pregătim pentru toamnă, care aduce cu ea zile mai scurte și temperaturi mai scăzute. În ultima duminică a lunii octombrie, mai exact în noaptea dintre 26 și 27 octombrie, se va face trecerea la ora de iarnă. Atunci, ceasurile se vor da înapoi, astfel că ora 04:00 va deveni ora 03:00, oferindu-ne o oră în plus de somn.

Românii dau ceasul cu o oră înapoi pentru a trece la ora de iarnă, având ca principal motiv adaptarea la lumina naturală disponibilă pe parcursul zilei. Convenția fusurilor orare stabilește că ceasurile arată același minut și aceeași secundă în toate punctele de pe Pământ, dar orele diferă în funcție de longitudine. La fiecare 15 grade de longitudine, se adaugă o oră, iar numărătoarea începe de la meridianul de origine, care trece prin Greenwich. România se află în fusul orar +2.

Sfaturi pentru a te adapta mai ușor la schimbarea orei

Trecerea la ora de iarnă poate fi un factor de stres pentru organism, motiv pentru care specialiștii recomandă câteva măsuri pentru a minimiza impactul:

-menține un program de somn constant: Este important să te culci și să te trezești la aceeași oră, chiar și în weekend, pentru a-ți ajuta corpul să se adapteze mai ușor.

-adoptă o dietă echilibrată: Consumul de fructe și legume poate ajuta organismul să facă față schimbării orei, reducând efectele negative asupra stării de bine.

-rămâi activ: Activitatea fizică te ajută să îți menții energia și starea de bine, ceea ce poate facilita tranziția la noul program.

Adaptarea la noua oră poate varia de la o persoană la alta, unii reușind să se obișnuiască în doar o zi, în timp ce alții pot avea nevoie de până la o săptămână .

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + = 19