SUTE DE LOCATARI DIN BUZĂU RISCĂ SĂ RĂMÂNĂ FĂRĂ APĂ, DIN CAUZA DATORIILOR

0
62

Locatarii de la 15 scări de bloc din municipiul Buzău riscă să rămână, în plină toamnă, fără apă potabilă din cauza datoriilor mari acumulate la Compania de Apă. Potrivit conducerii instituției, restanțele acumulate, pe o perioadă de circa 2 ani de zile, se apropie de un miliard de lei vechi.

În toată această perioadă, conducerea serviciului a încercat să amâne decizia de a sista furnizarea apei către buzoieni, însă restanțele acumulate par să facă aproape imposibil acest demers.

Vinovate de situația creată s-ar face unele persoane implicate într-o dispută mai veche privind preluarea Asociației de proprietari.

O situație similară s-a produs în municipiul Buzău, în 2019. Atunci, aproximativ o mie de buzoieni din cartierul Dorobanți 2 nu au mai avut apă, din cauza unei datorii uriașe a asociației de proprietari acumulate la Compania de Apă Buzău, ce depășea 2 miliarde de lei vechi. Serviciul de alimentare cu apă potabilă a fost sistat atunci la 16 blocuri, deși 90% dintre locatari erau cu plățile la zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 48