DISPOZITIV DE SCANARE 3D PENTRU ACCIDENTELE RUTIERE

0
64

Polițiștii buzoieni, de la Serviciul Rutier, au în dotare echipamente noi, de ultimă generație. În cazul unui accident, agenții vor putea folosi un dispozitiv de scanare 3D, care va înlocui măsurătorile cu ruleta. Dispozitivul este fabricat în Statele Unite, iar România este a două țară care-l folosește.

Aparatul este conceput în așa fel încât el poate fi folosit de către agenții de la Serviciul Rutier, atât pe vreme ploioasă cât și la temperaturi mai scăzute. Mai mult, noul dispozitiv este capabil să scaneze complet, pe o rază de 20 de metri, perimetrul unui accident rutier.

Un astfel de dispozitiv este ușor de transportat și de montat. Scannerul 3 D costă aproximativ 60.000 de euro și le ușurează munca polițiștilor, atunci când fac cercetări la locul unui accident.

Totodată, agenții de la Serviciul Rutier Buzău vor face controale în trafic și vor printa procesele-verbale, folosindu-se tablete și imprimante.

Dispozitivele conectate între ele, pot emite pe loc atât amenzi, cât și dovezi de circulație pentru șoferii verificați. Polițiștii pot verifica împreună cu șoferii datele cu caracter personal, dar și datele despre autovehicul, pentru ca ulterior documentele să fie printate.

Poliția Română a achiziționat, în acest an, 200 de sisteme inteligente de cercetare la fața locului a accidentelor de circulație. Costul acestora se ridică la 8 milioane de euro din fonduri europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 69