PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE ILEGALITĂȚI ÎN DOMENIUL PRODUSELOR DE PROTECȚIE A PLANTELOR

0
85

 

În ziua de 17 septembrie a.c, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, au pus în executare 6 mandate de percheziție domiciliară în Buzău şi Brăila, la persoane bănuite că nu respectă legislația în domeniul produselor de protecție a plantelor.

Percheziţiile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Râmnicu Sărat.

În urma activităţilor, polițiștii au descoperit și ridicat peste 99 de kilograme și 148 de litri de substanțe de protecția plantelor expirate și produse din clasele de toxicitate T și T+.

În vederea continuării cercetărilor au fost ridicate peste 700 de recipiente și flacoane cu un conținut prezumtiv de substanțe de protecția plantelor, neinscripționate, de capacități cuprinse între 10 și 100 de mililitri fiecare, 3 recipiente din aluminiu, de capacitate un kilogram, cu conținut de pastile de fosfură de aluminiu și alte 3 recipiente din plastic, fiecare conținând câte 10 pastile de fosfură de aluminiu (substanță cu un grad ridicat de toxicitate).

În baza mandatelor de aducere, persoanele bănuite au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău pentru continuarea cercetărilor.

Trei bărbați din Buzău, cu vârste cuprinse între 39 și 64 de ani, au fost reținuți de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru trafic de produse sau substanțe periculoase, pentru neluarea măsurilor de eliminare totală a deșeurilor și producerea, livrarea sau utilizarea îngrășămintelor chimice, precum și a oricăror produse de protecție a plantelor neautorizate, pentru culturi destinate comercializarii, fapte prevăzute şi pedepsite de O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului.

Astăzi, persoanele urmează a fi prezentate parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =